Queen Kombucha, lähituotettu kombuchaa

Queen Kombuchaa saat Raaseporin, Salon, Lohjan rekopiireistä. Saat myös Queen Kombuchaa luontaistuotekaupoissa ja kahvoloissa Raaseporin alueelta.

Kombu påsk-6651
Makuja löytyy sesongin mukaaan!

 

 

Kombucha-fermentoitu tee!

QUEEN KOMBUCHA tuotetaan rakkaudella Tammisaaressa. Jokainen pullo on ainutaaltuinen makuelämys. Käytämme kotimaisia marjoja ja hedelmiä maustamiseen, tai luomu tuotantoa jos ainekset ovat ulkomaalta. Queen kombucha ei sisällä lisäaineita, keinotekoista hiilihappoa, eikä tiivisteitä. Queen Kombuchan työhuone käyttä EKO-sertifioitua sähkö ja käyttää niin vähän muovia kuin pystyy!

Kombucha on fermentoitu teejuoma joka tuotetaan erityisen kombuchakulttuurin avulla (SCOBY-Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast). Kasvusto käyttää teepohjan sokereita ja teelehden ravinteita polttoaineenaan ja muodostaa juomaan muun muassa maitohappoja. Se sisältää runsaasti amoniohappoja, B- ja C-vitamiineja, orgaanisia happoja ja hyviä bakteereita. Erään ruotsalaisen tutkijan mukaan 1ml raakaa kombuchaa sisältää jopa miljoona hyödyllistä bakteeria. EFSA ei ole kuitenkaan hyväksynyt mitään terveysväittämää. Kombuchan, hapankaalin ja hapatetun joghurtin nauttiminen perustuu pitkään perinteiseen ja vasta nyt fermetoituja tuotteita on ruvettu tutkimaan tieteellisesti. Kombuchan valmistus on menetelmänä ikivanha ja sitä on harjoitettu Aasiassa tuhansia vuosia. Kombucha on erittäin voimakkaasti kasvava terveystrendi mm Yhdysvalloissa, Ruotsissa ja nyt myös Suomessa. Monet käyttävät kombuchaa viinin tapaan/sijaan.

Tavallisesti valmistuksessa käytetään mustaa teetä ja sokeria, mutta myös vihreä tee käy hyvin. Me käytämme luomu sokeria ja luomu vihreä teetä, ja pieni määrä mustaa teetä. Hunaja tulee Kirkkonummelta (Jyrkänpesän Hunaja). Kun käytetään hunajaa ja vihreää teetä juomaa kutsutaan nimellä JUN. Queen kombuchaa ei pastöroida eikä mikrosuodateta, tästä johtuen juomaan saattaa kehittyä rihmastoa tai sakkaa, jonka voi nauttia juoman mukana tai siivilöidä pois halutessaan. Kombucha säilyy matalan pH-arvonsa johdosta turvallisesti kuukausia, jopa vuosia tiiviisti suljetussa pullossa, mutta saattaa muuttua maultaan happamammaksi pitkän säilytyksen myötä.

Kombucha on vähäsokerinen vaihtoehto juomana (2-5 g/100ml). Käymisprosessissa hiivat käyttävät sokeria ravintonaan: lopputuotteessa ei ole juurikaan jäljellä sakkaroosia mutta jonkin verran fruktoosia ja glukoosia.

Käymisprosessissa kehittyy mahdollisesti jonkin verran alkoholia (0,5% ja alle 1,2% mutta jun-juomassa voi olla jopa 2% alkoholia). Tämän vuoksi kombucha tai jun ei sovi kaikille, esimerkiksi heille, joille pienikin alkoholimäärä voisi olla haitallista. Kombucha saattaa olla muiden käymispohjaisten tuotteiden tavoin sopimaton histamiini-yliherkkyydestä kärsiville. Kombucha on samantyyppinen ravinto kuin hapankaali, kimchi ja joghurtti.

Jos olet herkkä niin aloita pienellä määrällä ja katso miten kehosi reagoi, kombucha maistuu ja sopii saunan ja treenien jälkeen mainiosti!

 

 

kombucha på svenska

Queen Kombucha käyttää kotimaisia raakaaineita, suoraan pihalta tai metsästä, ja kun käytämme aineksia ulkomaalta, niin valitsemme aina luomua!