Queen Kombucha, lähituotettu kombuchaa

Makuja löytyy sesongin mukaan!

Kombu påsk-6651
Kurkuma/inkivääri/sitruuna, Puolukka/omena, raparperi/mansikka, tyrni ja aronia kombucha on suosittuja makuja

Kombucha-fermentoitu tee!

QUEEN KOMBUCHA tuotetaan RAKKAUDELLA Tammisaaressa. Jokainen pullo on ainutlaatuinen makuelämys. Käytämme kotimaisia marjoja ja hedelmiä maustamiseen, tai luomu tuotantoa jos ainekset ovat ulkomaalta. Queen kombucha ei sisällä lisäaineita, keinotekoista hiilihappoa, eikä tiivisteitä, eikä mikrosudateta tai pastöroida kombuchamme. Koska emme käytä näitä menetelmiä, Queen Kombucha on raaka ja elävä tuote.

Queen Kombuchan työhuone käyttää EKO-sertifioitua sähköä ja käyttää niin vähän muovia kuin pystyy!

Kombucha on fermentoitu teejuoma joka tuotetaan erityisen kombuchakulttuurin avulla (SCOBY-Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast). Kasvusto käyttää teepohjan sokereita ja teelehden ravinteita polttoaineenaan ja muodostaa juomaan orgaanisia happoja. Kombuchan valmistus on menetelmänä ikivanha ja sitä on harjoitettu Aasiassa tuhansia vuosia. Kombucha on erittäin voimakkaasti kasvava terveystrendi mm Yhdysvalloissa, Ruotsissa ja nyt myös Suomessa. Monet käyttävät kombuchaa viinin tapaan/sijaan. Koska juomassa on alle 1,2% alkoholia, se sopii mainiosti oluen sijaan.

Tavallisesti valmistuksessa käytetään mustaa teetä ja sokeria, mutta myös vihreä tee käy hyvin. Me käytämme luomu sokeria ja luomu vihreä teetä, ja pieni määrä mustaa teetä. Queen kombuchaa ei pastöroida eikä mikrosuodateta, tästä johtuen juomaan saattaa kehittyä rihmastoa tai sakkaa, jonka voi nauttia juoman mukana tai siivilöidä pois halutessaan. Kombucha säilyy matalan pH:n johdosta turvallisesti kuukausia, jopa vuosia tiiviisti suljetussa pullossa, mutta saattaa muuttua maultaan happamammaksi.

Käymisprosessissa kehittyy mahdollisesti jonkin verran alkoholia, 0,5% tai alle 1,2%, eli mitä Suomessa kutsutaan alkoholitonta. Tämän vuoksi kombucha ei sovi kaikille, esimerkiksi heille, joille pienikin alkoholimäärä voisi olla haitallista. Kombucha saattaa olla muiden käymispohjaisten tuotteiden tavoin sopimaton histamiini-yliherkkyydestä kärsiville. 

 Kombucha maistuu ja sopii saunan ja treenien jälkeen mainiosti!

kombucha på svenska

Queen Kombucha käyttää kotimaisia raaka aineita, suoraan pihalta tai metsästä, ja kun käytämme aineksia ulkomaalta, niin valitsemme aina luomua!